Busreis - Berneau

Categorie
Busreis
Datum
23 februari 2020 07:15
LG 183  

Marches des Frimas

Startplaats:
Centre Culturel Al Vile Cinse
Rue des Trixhes 63, 4607 Berneau


Afstanden: 4 km-7 km-12 km-20 km

 

Algemene informatie omtrent de busreizen

 

Berneau 2De wandeling vertrekt in het cultureel centrum “Al Vile Cinse”. Dit is een oude boerderij met een Gallo-Romeins museum. Hier vind je archeologische voorwerpen: aardewerk, gebruiksvoorwerpen, muntstukken. De moeite om even een kijkje te nemen.

De wandeling begint op Waals grondgebied en dan verder komen we in de Voerstreek.

We wandelen door het prachtige Altenbroek. Het natuurgebied van Altenbroek in de Voerstreek is 127 ha groot en ontleent zijn naam aan het privé kasteeldomein met die naam. Holle wegen, bossen, grubben, brongebieden en boomgaarden wisselen elkaar af. Kortom, genieten van de mooie golvende landschappen en vergezichten. We volgen een eindje de Voer met zijn vele brugjes en komen in ’s-Gravenvoeren, met het schilderachtige pleintje Kinkenberg.
‘s-Gravenvoeren heeft zich ontwikkeld als een lintdorp langs de rivier de Voer, met talrijke loopbruggetjes over het water naar de huizen. De kerk, de pastorie en verscheidene boerderijen in de onmiddellijke omgeving stammen uit de 18de eeuw. Die (Oostenrijkse) periode was klaarblijkelijk een heel voorspoedige tijd voor dit dorp.

We wandelen terug door de velden richting startplaats in Berneau.

De 20 km doet 2 lussen. Een eerste lus gaat naar het gehucht Schophem. Een tweede lus passeert via een plateau naar Nederland (Mesch).

 
 

Powered by iCagenda