Busreis Affligem

Categorie
Busreis
Datum
18 augustus 2018
Locatie
Gasthof d'Oude Brouwerij - Abdijstraat 6
1790 Affligem, België

pajottenhekelgemAbdijtocht

Op bezoek bij: De Pajotten Hekelgem

Wandeling in de omgeving van de Abdij van Affligem. Om het uur trekking van een verrassingsprijs geschonken door gasthof d'Oude Brouwerij.
Afstanden: 6 km, 12 km en 18 km

Verplaatsing: 63 km
Startlocatie:
Gasthof d'Oude Brouwerij
Abdijstraat 6
1790 Affligem
Vlaams-Brabant
*********************
Info ons toegezonden door Pajotten Hekelgem

De wandeling vertrekt in ons clubhuis welk gevestigd is in de gebouwen van de abdij. Het is tevens een Gasthof waar je de streekgerechten en abdijbieren kan proeven. 
De abdij werd ongeveer 1000 jaar geleden gesticht en er verblijven nu nog een tiental paters en broeders van de orde der Benedictijnen.

Misschien voor de duidelijkheid even vermelden: Affligem is de naam van de fusiegemeente bestaande uit de gemeenten Hekelgem, Essene en Teralfene. De naam Affligem komt dus wel van de Abdij.

Bij het parcours van onze Abdijwandeling staat de abdij natuurlijk centraal. Als je de vertrekzaal verlaat heb je al direct een mooi zicht over het golvende Pajottenland. Het is hier niet plat en wie de langere afstanden stapt zal dit zeker ondervinden. We hebben in de omgeving nog veel groen en het Roofridderspad is vaak de gids en laat de mooiste stukjes natuur zien. De wandeling zal zeker ook langs de hopvelden rond de abdij gaan en langs de Oude molen van Hekelgem.

De rustpost is in de parochiezaal van Hekelgem en dat is ook een rustpost voor wandelaars die het liever bij wat kortere afstanden houden.

De 6 km is volledig verhard en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Er is een rustpost in het centrum van Hekelgem.

De 12 Km-stappers hebben ook een rustpost in het centrum van Hekelgem maar zij stappen door de natuur rond de abdij en door het licht golvend landschap van het Pajottenland. Het vernieuwde Roofridderspad en de hopvelden rond de abdij horen daar zeker bij.

Voor wie de 18 km stapt, komen daar nog vele rustige land-, veld- en boswegels bij. Zij wandelen een lus met vertrek uit de rustplaats in Hekelgem en verkennen dan de Domentse- en Bleregemse broeken.

 
 

Powered by iCagenda

Maatschappelijke zetel: Zelzatestraat 8, 9960 Assenede
Ondernemingsnummer: BE 0508.847.449
Bank - IBAN/ BE03 4458 5993 6184 - BIC: KREDBEBB

Aansluiten bij Wandelclub De Kwartels vzw

© 2017 Wandelclub De Kwartels Groot-Assenede vzw