Busreis Thuin

Categorie
Busreis
Datum
9 juni 2018
Locatie
Athénée Royal - Drève des Alliés 11
6530 Thuin, België

Les Roteus Waibiens35Marche de la Thudine

Op bezoek bij: Les Roteus Wabiens


Afstanden: 4 km, 6 km, 12 km, 20 km en 30 km

 

Startlocatie: Athénée Royal - Drève des Alliés 11, 6530 Thuin - Henegouwen
Verplaatsing: 150 km

Inschrijven tot uiterlijk 1 juni 2018 bij penningmeester Tim.


 thuin 3Deze jaarlijkse wandeltocht is een van de mooiste wandelingen in Henegouwen, Thuin is vooral bekend om zijn groene en bosrijke omgeving, zijn Belfort dat met zijn hoogte van 60 m de bovenstad siert, zijn groot verleden van de binnenscheepvaart (Thuin was se tweede grootste stad op gebied van binnenscheepvaart na Antwerpen hier in België), zijn hangende tuinen en zijn middeleeuws stadsgedeelte. Tevens heeft Thuin ook de imposante ruines van de Abdij van Aulne, verwoest tijdens de Franse revolutie, een museum van de Buurtspoorwegen met een groot aantal trams uit het verleden, van de paardentram tot de huidige elektrische trams, een museum van de drukkunst, een 
DSC00449Eco museum van de binnenscheepvaart en niet te vergeten de Distelerie van Biercée die zich bevind in Ragnies een deelgemeente van Thuin.

Tijdens de wandeling worden er veel van deze plaatsen aangedaan en zullen de wandelaars getrakteerd worden op prachtige vergezichten, alle omlopen behalve de 4 km zullen de bovenstad en de benedenstad aandoen. De 20 en 30 km gaan langs de benedenstad verder naar het gehucht Hourpes waar zich een prachtig kasteel bevind en zullen na een korte klim en een omloop door het bos van Fontaine toekomen aan een rustplaats in een authentieke Letse blokhut die een groep arbeiders uit Letland is komen plaatsen volgens hun werkwijze.

thuin 1De omlopen zijn wel heuvelachtig en bosrijk gemengd met toeristische monumenten, het dragen van stevige wandelschoenen is aangeraden, de omloop van 4 km is toegankelijk voor minder validen en kinderwagens.

In de vertrekzaal is er mogelijkheid tot het nuttigen van een welgevulde koude schotel, verse soep, broodjes en gebak tegen democratische prijzen.

 
 

Powered by iCagenda

Maatschappelijke zetel: Zelzatestraat 8, 9960 Assenede
Ondernemingsnummer: BE 0508.847.449
Bank - IBAN/ BE03 4458 5993 6184 - BIC: KREDBEBB

Aansluiten bij Wandelclub De Kwartels vzw

© 2017 Wandelclub De Kwartels Groot-Assenede vzw