Busreis Herne

Categorie
Busreis
Datum
11 maart 2018
Locatie
Sporthal De Hernekouter - Hernekouter 1
1540 Herne, België

wandelclub de marktrotters herne vzw 1boKriek - en Mattentochten

Op bezoek bij: Wandelclub De Marktrotters Herne vzw

Wandelen in het mooie Pajottenland naar Herfelingen en Kokejane. Langs Terrijst, Strihouxbos, Aerebeekvallei. Prachtige vergezichten en watermolens. Rustige wegen in een glooiend landschap.
Afstanden: 4 km, 6km, 10 km, 15 km, 22 km en 32 km

Vertrek om 07.15 uur
Terugreis voorzien om 16.00 uur

Startlocatie:
Sporthal De Hernekouter
Hernekouter 1
1540 Herne
Vlaams-Brabant

 

Herne 2

De 4 km bewandeld alleen vooral rustige en verharde wegen en paden.

De 6 km krijgt een nieuw stukje natuur dat recent is opengesteld en loopt dan een stukje mee met de langste afstanden. Hier komen ze voorbij aan het Oude Klooster, een oud kartuizersklooster waarvan nog het abtenhuis en het brouwersgebouw te zien zijn.

Verder komen ze langs de eerste " kubus" voorbij van waaruit je een mooi zicht hebt naar de dorpskern van Herne. Vanaf hier keren zij terug naar de vertrekhal.

De 10 en 15 km gaan naar Kokejane, zij komen langs de Sint-Waltrudismolen en gaan via het centrum richting controlepost. Zij komen langs de tweede "kubus" voorbij.
Hier maakt de 15 km een lus in het park Ter Rijst, een mooi stukje natuur, om dan samen met de andere afstanden door de Aerebeekvallei, via een naar keuze een natuur of verhard parcours, terug te keren naar de startzaal.

Herne 1

De 22 en de 32 km gaan naar deelgemeente Herfelingen. Dit gaat langs rustige wegen en natuurpaden.

 Na controle hier maken ze een lus door deze agrarische deelgemeente, dit langs de vele kerk- en landbouwwegen die hier nog zijn.

Na een tweede controle gaan zij richting Kokejane  en via het mooie park Ter Rijst naar de controlepost aldaar. De 32 km maakt hier een lus door het Stihouxbos om daarna met de andere afstanden terug te keren naar de startzaal.

 
 

Powered by iCagenda

Maatschappelijke zetel: Zelzatestraat 8, 9960 Assenede
Ondernemingsnummer: BE 0508.847.449
Bank - IBAN/ BE03 4458 5993 6184 - BIC: KREDBEBB

Aansluiten bij Wandelclub De Kwartels vzw

© 2017 Wandelclub De Kwartels Groot-Assenede vzw